Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Гаряча точка фронту: в ЗСУ розповіли про ситуацію навколо Часового Яру

Російські окупанти намагаються захопити селище Іванівське й околиці Богданівки на Донеччині. Ці населені пункти загарбникам потрібні, аби прорватися до Часового Яру.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"На східному фронті ситуація останніми днями дещо загострилася, проте без великих суттєвих змін. У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" найгарячішими напрямками є наразі Бахмутський, Авдіївський і Новопавлівський", — зазначив він.

За його словами, ситуація в районі проведення бойових дій складна, але контрольована Силами оборони. Російська армія на деяких ділянках і напрямках не припиняє спроб штурмувати позиції українських захисників, використовує при цьому як артилерію, танки, безпілотники різних типів, так і авіацію.

"Окупанти за всяку ціну намагаються захопити селище Іванівське й околиці Богданівки та прорватися до Часового Яру, де нашим воїнам ціною титанічних зусиль вдається стримувати вже не одну добу ворога та стабілізувати ситуацію на цьому напрямку", — додав речник "Хортиці".

Волошин зауважив, що всі спроби російської армії просуватися вперед українські захисники успішно придушують. ЗСУ знищують велику кількість російської техніки.

Він також наголосив, що озброєння та військова техніка, яка має надійти найближчим часом від міжнародних партнерів, "дасть можливість покращити та змінити ситуацію як на Бахмутському напрямку, так і на Авдіївському та Новопавлівському".

Нагадаємо, декілька днів тому аналітики американського Інституту вивчення війни зазначали, що окупанти серйозно ставляться до операції із захоплення міста, кидаючи у бій значні резерви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.04.2024 18:03