Фото: Новини.LIVE

Як змінилася тактика окупантів після збиття російських літаків: пояснення Гуменюк

Керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк заявила, що війська країни-агресорки після збиття трьох Су-34 в Херсонській області стали більш виважено підходити до використання авіації.

В ефірі телемарафону посадовиця пояснила, що певні зміни у тактиці завдання ударів зафіксовано на Півдні нашої держави.

"Критичної зміни в тактиці нема, є зміна в кількості, щільності цих ударів. Дійсно, окупанти стали дуже виважено підходити до використання тактичної авіації з урахуванням того, що були уражені на цьому напрямку літаки. І вони намагаються вишукувати інші рубежі пуску так, щоб не наражати на небезпеку свої літаки", — розповіла вона.

Водночас, за словами Гуменюк, рашисти дещо змінили тактику і щодо використання авіабомб.

"Коли один випускає КАБи, інший намагається його прикривати. Якщо раніше це були групові нальоти і пуски КАБів з кількох напрямків, то сьогодні ми спостерігаємо саме таку тактику", — додала спікер.

За даними Гуменюк, протягом минулої доби рашисти вдарили по Півдню сімома керованими авіабомбами.

"Ворог намагався бити по прибережній інфраструктурі правого берега, намагаючись зупинити постачання до Сил оборони, які на лівому березі вдало відбивають штурми ворога. Їх за минулу добу було 10", — додала Гуменюк.

Нагадаємо 22 грудня Сили оборони знищили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34. Окупанти недорахувалися літаків на Південному напрямку. Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат прокоментував, що це була блискуча операція. Окупанти намагалися підлетіти ближче для ударів по бійцях Збройних сил України, але зазнали невдачі.

Юрій Ігнат зазначив, що Су-34 давно потрапляли у статистику втрат Росії. За його словами, цей літак — один з найновіших бортів на озброєнні російської армії та може коштувати від 50 мільйонів доларів. Він також додав, що загарбники гарячково намагаються з'ясувати те, чим були знищені одразу три їхні бомбардувальники Су-34.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.12.2023 09:58