Фото: "Радіо Свобода"

Як ЗСУ можуть протидіяти новим російським бомбам: пояснення Повітряних сил

Росіяни почали застосовувати для ударів по Україні нові боєприпаси УМПБ Д-30. Проте Україна зможе протидіяти даним снарядам.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

Посадовець зауважив, що найдієвішим методом боротьби із новими російськими боєприпасами є знищення їхнього носія.

"Протидія цим бомбам є. Але, звісно, треба працювати з носієм. Це буде найефективніше у цій ситуації", — сказав речник Повітряних сил.

Водночас посадовець зауважив, що окупанти запускають керовані боєприпаси з літаків класу Су. Відтак, українські воїни мають більше знищувати таких повітряних суден ворога, а для цього ЗСУ необхідні додаткові західні системи ППО.

Євлаш також наголосив, що після знищення кількох літаків цього типу ворог боїться підлітати ближче до лінії фронту, але загроза залишається.

"Для того, аби ефективно протистояти таким загрозам, нам треба розміщувати більше ППО західного зразка. На жаль, їх ми поки що не можемо виробляти на нашій території", — зазначив Євлаш.

Що відомо про боєприпаси УМПБ Д-30

За даними Defense Express, УМПБ Д-30СН — найновіша зброя росіян. На сьогодні інформації щодо боєприпасів є не багато. Зокрема, відомо, що вони створені на основі ФАБ-250, яку не лише дооснастили модулем з крилами та рульовими поверхнями, що дозволяє бомбі планувати до цілі та коригувати свою траєкторію на основі даних з блоку навігації, а також додали двигун, який дозволяє збільшити дальність її використання навіть у порівнянні з УМПК.

Наразі точні характеристики дальності УМПБ Д-30СН невідомі. Але вочевидь вони вищі за можливості УМПК, які мають дальність 50-70 км.

Нагадаємо, ворог застосував бомби УМПБ Д-30 під час обстрілу Харкова 27 березня. Як повідомив начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов, тоді одна з бомб влучила у школу, друга — посеред житлових будинків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2024 14:20