Скріншот з відео

Як ЗСУ прорвали мінні поля окупантів у Курській області (відео)

На початку операції в Курській області українські військові підрозділи прорвали мінні поля окупантів. Інженерні війська у цій атаці відіграли ключову роль.

Про це у Telegram-каналі повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

У Генштабі зазначили, що з початком наступу українських військових на Курщину воїни 49 інженерно-штурмової бригади Сил підтримки ЗСУ робили проходи в мінних полях, забезпечували прохід атакувальних підрозділів в глибину оборони росіян та влаштовували переходи через перешкоди.

"49 інженерно-штурмова бригада Сил підтримки — перші в бою, перші в прориві!" — йдеться у повідомленні Генштабу.

Нагадаємо, російське військове керівництво відводить деякі підрозділи з Харківщини до Курської області. Проте сил та засобів загарбників на українському фронті залишається достатньо для подальших штурмів.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що Україна не планує розігрувати карту з операцією Сил оборони в Курській області для майбутнього діалогу з Російською Федерацією. Вона виконує інші стратегічні цілі на тлі війни з агресором.

Також стало відомо, що Сполучені Штати Америки та Велика Британія в дні після наступу надавали Україні супутникові знімки та розвіддані по Курській області. Ця інформація допомагала українським військам відстежувати пересування підкріплень російської армії, які могли напасти на них або відрізати їхнє можливе повернення назад в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2024 21:34