Фото: 117 окрема механізована бригада / Генштаб ЗСУ

Яка ситуація на кордоні з РФ у Сумській області: зведення військових

Російські загарбники обстрілюють прикордонну зону у Сумській області та зберігають там військову присутність. Водночас росіяни не здійснюють накопичення сил на якійсь конкретній ділянці.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник оперативно-тактичного угруповання військ "Сіверськ" Вадим Мисник.

"Ворог дотримується своєї тактики, обстрілює перш за все населені пункти прикордоння вздовж всієї смуги державного кордону. Тобто, немає чітко визначеного напрямку, де вони концентрували б свої обстріли. Як відмінність, можна відзначити, що ворог не застосовує літаки та гвинтокрили. Також, активність застосування ворогом ДРГ зберігаються. Сили оборони готові дати відсіч за будь-якого розвитку подій", — сказав він.

Мисник також поділився інформацією щодо можливого наступу Росії на цьому напрямку.

"Певні пересування підрозділів та військової техніки є. Ми спостерігаємо за цими процесами. Накопичення на якомусь конкретному напрямку, такого тактичного угруповування не спостерігаємо. Зараз ми застосовуємо усі свої сили, щоб ворог до кордону навіть не підходив", — резюмував Вадим Мисник.

Нагадаємо, командувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі та голова Військового комітету НАТО Роб Бауер заявили під час прес-конференції, що російські війська не мають належної кількості сил для стратегічного прориву на півночі Харківської області. Але окупанти можуть досягати тактичних успіхів.

Водночас аналітики бачать серйозні передумови підготовки російських окупантів до масштабного наступу на фронті в Україні. Є версія, що штурми на півночі Харківщини — це лише маневр, який відволікає українські сили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2024 16:23