Юрій Ігнат. Джерело: Командування Повітряних сил

Яка ситуація в окупантів з поповненням "шахедів": несподівана заява Повітряних сил

Російські загарбники використовують невелику кількість ударних безпілотників. Це може свідчити про їхній брак в армії окупантів. 

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил Збройних сил Юрій Ігнат.

"Це абсолютно ні про що не говорить, це однозначно. Не можна стверджувати, що бракує ("шахедів", — ред.). Як може бракувати, якщо у вересні було 500, потім знову сотні кожного місяця застосовують", — йдеться у повідомленні Ігната.

За його словами, яскравим прикладом є те, що у новорічну ніч, коли росіяни випустили близько 90 дронів-камікадзе по нашій державі, більшість з яких збили Сили протиповітряної оборони України. Ігнат наголосив, що загарбники інколи застосовують декілька БпЛА вночі як розвідувальну мішень для того, щоб проаналізувати, якою буде реакція на ту чи іншу загрозу.

Зауважимо, раніше Юрій Ігнат повідомляв, що Російська Федерація накопичила близько 900 високоточних далекобійних ракет. За словами полковника, щоб не залишитись ні з чим, Росія використовує приблизно ту ж саму кількість ракет під час обстрілів, яку може виготовити за місяць.

Нагадаємо, пізно ввечері у середу, 31 січня, російські загарбники атакували Харківщину з різного озброєння. На сам Харків ворог поцілив ударні безпілотники типу "Шахед", а на область, зокрема, село Великий Бурлук Куп’янського району — авіабомби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.02.2024 17:07