Фото: Pixabay

Які фактори впливають на тривалість відключень світла: роз'яснення "Укренерго"

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що на зростання тривалості відключень електроенергії упродовж останніх днів вплинули одночасно кілька факторів.

В інтерв'ю "Українській правді" посадовець розповів, що зараз одночасно збіглись чотири чинники, що суттєво впливають на ситуацію в енергосистемі. 

"Обстріли тривають. І відбуваються, на жаль, досить регулярно. Також — це спека. І той факт, що надворі така висока температура, він впливає на збільшення споживання. У нас зараз середнє споживання за добу суттєво є вищим, за те, що було 2-3 тижні тому", — наголосив Кудрицький.

Третій фактор — зменшення імпорту електроенергії із сусідніх країн. Як наголосив голова "Укренерго", на це також повпливала спека.

"Треба відзначити, це те, що у наших сусідів, в європейських країнах, також у зв’язку з цією спекою і збільшеним споживанням – знижені можливості ділитися з нами електроенергією. Тобто імпорт електроенергії з європейських країн зараз, скажімо так, не перебуває на максимальних позначках через те, що у сусідніх країнах немає багато вільного ресурсу для того, щоб його експортувати в Україну і допомогти тим самим збалансувати українську енергосистему", — зазначив він.

Четвертим фактором, який впливає на тривалість відключень світла, є літня ремонтна кампанія на досить великій кількості електростанцій. 

"Ця ремонтна кампанія потрібна для того, щоб ми взимку мали максимум можливої доступної потужності наших електростанцій, зокрема — атомних", — резюмував Кудрицький.

Нагадаємо, 2 липня в областях знову застосовуватимуть графіки відключення світла. Причина — значне зростання енергоспоживання через спеку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.07.2024 19:52