Фото: соцмережі / ілюстративне

Які наслідки удару по порому РФ у Керченській протоці: зведення британської розвідки

Українська армія 23 липня пошкодила залізничний пором "Слов'янин" у російському порту Кавказ. Це спричинить агресору подальші логістичні проблеми при постачанні військ на Півдні України та перевезеннях зрідженого нафтового газу.

Про це у своєму зведенні в соцмережі X повідомляє міністерство оборони Великої Британії. За даними розвідки, "Слов'янин" має найбільшу вантажність із трьох залізничних поромів у Керченській протоці між РФ та Кримським півостровом.

Після успішних ракетних ударів України, як підкреслює британська розвідка, внаслідок яких 29 травня 2024 року було пошкоджено два інші залізничні пороми, "Слов'янин" був знову введений в експлуатацію після зіткнення наприкінці 2023 року як єдиний залізничний пором. Також працюють автомобільні пороми. До передислокації "Слов'янин", швидше за все, перевозив скраплений нафтовий газ через Керченський порт.

"Виведення поромів з ладу, навіть тимчасово, призведе до збільшення витрат, а також знизить гнучкість Росії у транспортуванні палива, боєприпасів та обладнання через Керченську протоку. Цілком імовірно, що Росії тепер доведеться ризикувати рухом поїздів з палива через Керченський міст, чого вона намагалася уникнути з моменту першої атаки на міст у жовтні 2022 року", — додали у міноборони Великої Британії.

Українська армія 23 липня пошкодила залізничний пором "Слов'янин" у російському порту Кавказ

Скріншот з соцмережі X британської розвідки

Нагадаємо, 23 липня українські військовослужбовці завдали удару по російському порту "Кавказ" у Краснодарському краї РФ. Уражено важливий для окупантів пором.

Також 18 липня повідомлялося, що морські та повітряні дрони Служби безпеки України завдали ударів по російській базі берегової охорони на озері Донузлав у тимчасово окупованому Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 25.07.2024 11:59