Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Яких збитків ураган "Мілтон" завдав США: Байден оприлюднив цифри

Наразі розмір збитків, які спричинив руйнівний ураган "Мілтон" в американському штаті Флорида, обчислюється десятками мільярдів доларів. Він став вже третім за останні три місяці.

Таку заяву зробив президент США Джо Байден, якого цитує прес-служба Білого дому.

Байден зазначив, що за попередніми оцінками, збитки країни від урагану "Мілтон" вже сягають близько 50 мільярдів доларів. Президент наголосив, що руйнівна стихія залишила понад три мільйони людей без світла. Водночас десятки тисяч енергетиків вже працюють над відновленням електропостачання.

"І я хочу, щоб усі в постраждалих районах знали, що ми зробимо все можливе, щоб допомогти вам зібрати речі та повернутися туди, де ви були", — сказав лідер США.

Байден повідомив, що на місці стихійного лиха працюють армійський корпус та Національна гвардія. Вони допомагають розчищати сміття та відновлювати рух на дорогах.

Нагадаємо, вночі 10 жовтня ураган "Мілтон" досяг узбережжя Флориди. Він обвалився на містечко Сієста-Кі зі швидкістю понад 190 кілометрів на годину.

Раніше міжнародна група вчених заявила, що сильний вітер і зливи, викликані ураганом "Мілтон", внаслідок якого цього тижня загинули 16 людей у ​​Флориді, посилилися через антропогенну зміну клімату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.10.2024 18:27