Володимир Зеленський на саміті Тримор'я. Джерело: Telegram-канал президента України

Який рівень довіри до Зеленського та Путіна у Молдові: сенсаційні результати опитування

Рівень довіри у жителів Молдови до президента України Володимира Зеленського та глави Кремля Володимира Путіна перебуває практично на одному рівні. Про це свідчать результати опитування, проведені з 6 по 13 квітня.

Про це повідомляє NewsMaker з посиланням на опитування CBS Research на замовлення ініціативи WatchDog.MD.

Згідно з оприлюдненими даними, українському президенту тією чи іншою мірою довіряють 30,5% громадян Молдови, президенту РФ Володимиру Путіну — 30,1%, а лідеру Франції Еммануелю Макрону — 29,8%. Такими є результати опитування WatchDog, які були опубліковані 16 квітня.

Згідно з дослідженням, 14,6% опитаних дуже довіряють Зеленському, 15,9% — довіряють, 10,2% — не дуже довіряють, 43,7% — взагалі не довіряють. Ще 10,2% респондентів відповіли "ні те, ні інше". Що стосується Путіна: 17,8% — дуже довіряють, 12,3% — довіряють, 8,3% — не дуже довіряють, 45,9% — взагалі не довіряють, 11% — "ні те, ні інше".

Рівень довіри громадян Молдови до Володимира Путіна та Володимира Зеленського

Скріншот з сайту newsmaker

Своєю чергою 12,2% опитаних заявили, що дуже довіряють Макрону, 17,6% — довіряють, 10,5% — не дуже довіряють, 29,2% — взагалі не довіряють, 12,3% — "ні те, ні інше".

Опитування громадян Молдови відбувалося з 6 по 13 квітня. У ньому взяли участь 1008 осіб віком від 18 років. Похибка становила приблизно 3%.

Нагадаємо, Молдова вислала з країни значну частину співробітників посольства Російської Федерації у Кишиневі. Це стало реакцією на гучне шпигунське розслідування, де йшлося, що на даху російського посольства в Молдові встановлено десятки антен і супутникових тарілок, які спецслужби РФ використовують для стеження і прослуховування. За інформацією ЗМІ, кількість співробітників посольства РФ у Кишиневі скоротять з 84 до 25. Залишиться 10 дипломатичних посад і 15 — технічних співробітників.

Своєю чергою президент Молдови Мая Санду заявила, що Російській Федерації необхідно змінити своє ставлення до країни та її громадян. У такому разі країни можуть покращити свої взаємини навіть за президентства диктатора Володимира Путіна.

Раніше заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане заявив, що наразі Росія не може військовим шляхом загрожувати безпеці Молдови завдяки допомозі НАТО та опору України, але гібридні загрози нікуди не зникли.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.04.2024 19:14