Фото: прес-служба президента України

"Якщо хочете, надішлемо горілки": Зеленський відповів на скандальні заяви Берлусконі щодо України

Колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі нещодавно заявив, що війни б не було, якби президент України Володимир Зеленський припини "атакувати автономні республіки Донбасу". Український гарант планує обговорити цю ситуацію з нинішньою прем'єркою країни Джорджією Мелоні.

Про це Зеленський розповів в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera.

За словами президента, для України зараз важливо не втратити підтримку Італії та інших країн, із якими складно налагоджувалися відносини через дезінформацію, яка розповсюджується Кремлем.

"Я думаю, що частина нашої слабкості пов'язана з роботою російської пропаганди. Ось чому я особисто створив систему безперервного зв'язку з першого дня вторгнення, щоб надавати справжню версію фактів", — наголосив гарант.

Водночас Зеленський розповів, що, попри російський вплив, прем’єрка Італії Джорджія Мелоні "сильна жінка, яка зможе зберегти свій уряд". Відтак, президент України обговорить із нею скандальні заяви Берлусконі.

"Я чув заяви Берлусконі. Я не знаю його особисто. Але, можливо, і нам потрібно щось йому послати (йдеться про аудіозапис, в якому Берлусконі сказав, що отримав від Путіна 20 пляшок горілки, — ред.). Він любить горілку? У нас є в Україні відмінної якості, якщо хочете, ми вам надішлемо", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Берлусконі звинуватив президента України Володимира Зеленського в нападі на "дві автономні республіки Донбасу". Тоді в МЗС України назвали слова італійського політика "спробою поцілувати руки Путіна, які по лікті в крові".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2023 10:15