Фото: Twitter Ле Пен

"Якщо Україна переможе — буде Третя світова": у Франції зробили гучну заяву

У випадку перемоги України у війні з Росією, то це може означати початок Третьої світової війни. Сторонам необхідно сісти за стіл переговорів.

Таку заяву зробила лідер французької ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен в інтерв'ю El Pais.

Вона виступила на необхідності передачі озброєння Україні, але лише оборонного.

"Коли така нація, як Росія, нападає на іншу націю та загрожує її суверенітету, немає можливої ​​рівновіддаленості, ви повинні зайняти позицію. Якщо Росія виграє війну, це буде катастрофою, тому що всі країни з територіальним конфліктом будуть думати, що вони можуть вирішити його зброєю. Якщо Україна переможе, це буде означати, що НАТО вступило у війну, тому що я переконана, що Україна без сили НАТО не може військово перемогти Росію. А це означає, що Третя світова війна розв’язана", — заявила Ле Пен.

Також Ле Пен підтримує санкції проти РФ, але які не стосуються енергетики. На її думку, сторонам необхідні негайні переговори. 

Лдер французької ультраправої партії висловила ще третій варіант бачення війни.

"Якщо ми продовжимо повільно постачати зброю в Україну, як ми це робимо зараз, то нам загрожує нова Столітня війна, що, враховуючи людські втрати, є жахливою драмою", — додала Ле Пен.

Нагадаємо, у четвер, 13 квітня, в Україну вперше завітав начальник Об‘єднаного штабу Збройних Сил Французької Республіки генерал армії Тьєрі Бюркара. Зустрічав його головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.04.2023 12:56