Ярослава Магучіх. Джерело: Base of Ukrainian sports

Ярослава Магучіх стала найкращою легкоатлеткою Європи

Українська спортсменка Ярослава Магучіх визнана найкращою легкоатлеткою 2024 року в Європі. 

Про це повідомила Федерація легкої атлетики України.

Зазначається, що нагороду та звання Магучіх було присвоєно під час церемонії нагородження Golden Tracks у Скоп’є. Ба більше, Ярослава Магучіх стала єдиною українкою, яка вигравала цю нагороду.

Як зауважили у федерації, цього року Магучіх стала олімпійською чемпіонкою і чемпіонкою Європи, виграла срібло чемпіонату світу в приміщенні, третій поспіль фінал "Діамантової ліги" й побила світовий рекорд зі стрибків у висоту.

Сама ж спортсменка наголосила, що цю нагороду присвячує всім українцям.

"Світовий рекорд і олімпійське золото — особливі нагороди. Але для мене, як і для кожної українки чи українця кожна перемога важлива, бо це можливість показати, що боремося. Й продовжимо це робити на всіх полях. У 2019-му я перемогла в номінації "Зірка, яка сходить" і це мотивувало мене працювати далі. Нарешті, у мене є і нагорода найкращої атлетки року в Європі. Вона — для всіх українців", — сказала Ярослава Магучіх під час церемонії нагородження.

Водночас у федерації додали, що за останні 10 років звання найкращого легкоатлета року в Європі вигравав лиш один українець — Богдан Бондаренко (2013 рік). 

Нагадаємо, що у вересні українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх взяла золото у рамках етапу "Діамантової ліги" у Цюриху 5 вересня. Їй підкорилась висота в 1,96 метра.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 26.10.2024 23:26