Андрій Єрмак і Папа Римський Франциск. Джерело: мережа X

Єрмак у Ватикані зустрівся з Папою Римським і розповів йому про "Формулу миру"

Папа Римський Франциск прийняв у Ватикані керівника Офісу президента України Андрія Єрмака. Вони говорили про підготовку до Глобального Саміту миру, який відбудеться у Швейцарії.

Про це Андрій Єрмак повідомив на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter). За його словами, зустріч відбулася під час його робочого візиту до Італії.

"Це була важлива розмова, під час якої я поінформував його Святість про філософію "Формули миру" президента Володимира Зеленського, розповів, чому винятково вона пропонує шлях до справедливого миру", — написав Єрмак.

Співрозмовники також говорили про підготовку до Глобального Саміту миру, який відбудеться у Швейцарії.

"Особливу увагу приділили питанню повернення українських дітей, яких примусово вивезли з країни", — розповів Єрмак.

Керівник Офісу президента України під час візиту до Ватикану також провів зустріч із державним секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном.

"Обговорили участь кардинала у Глобальному саміті миру та роль Святого Престолу у реалізації гуманітарних пунктів формули миру", — написав він.

Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд у травні заявляла, що запрошення на Глобальний саміт миру отримав зокрема Папа Римський Франциск.

Нагадаємо, що 15 травня Папа Франциск завершив свою зустріч з паломниками закликами молитися за народи, які страждають від війни. У своїй промові він згадав про Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.06.2024 19:59