Фото: соцмережі

ЄС не зміг погодити новий пакет санкцій проти Росії: ЗМІ дізналися причину

Посли Європейського союзу не досягли політичної угоди щодо запровадження 11-го пакета санкцій проти Росії. Перемовини триватимуть і наступного тижня.

Про це пише Politico.

Домовленості блокують Греція та Угорщина. Вони протестують, бо Україна внесла деякі з їхніх компаній до переліку "спонсорів війни", і вимагають, щоб їхні компанії були викреслені з цього списку до того, як вони погодять пакет санкцій.

Водночас кілька країн ЄС, зокрема Німеччина та Франція, занепокоєні забороною на обхід санкцій, оскільки вони побоюються, що це може зашкодити дипломатичним відносинам. Європейська комісія вже пом'якшила свої початкові пропозиції, щоб врахувати ці побоювання, і один з дипломатів заявив, що це питання видається таким, яке можливо вирішити.

Єврокомісія представила ще одну версію 11-го пакета напередодні зустрічі, але це не допомогло. Тепер посли ЄС знову обговорять пропозицію на своїй зустрічі в наступну середу, 14 червня, сподіваючись дійти згоди. Ця дата може стати остаточним дедлайном затвердження рішення про нові обмеження.

Нагадаємо, обмежувальні заходи проти Росії від Європейського Союзу продовжені до 24 лютого 2024 року. Це відповідь на незаконне визнання, окупацію й анексію РФ тимчасово непідконтрольних уряду територій України

Раніше Японія розширила список санкцій проти РФ. Під них потрапило 17 фізичних і 78 юридичних осіб. Такі заходи запроваджено "з огляду на поточну міжнародну ситуацію навколо України та з метою сприяння міжнародним зусиллям для досягнення міжнародного миру".

Також повідомлялось, що лідери країн "Великої сімки" обмежать торгівлю алмазами з Російською Федерацією. Таким чином вони скоротять доходи, які фінансують війну РФ проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.06.2023 12:42