Фото: Офіс президента

ЄС знайде рішення щодо надання допомоги Україні, навіть якщо Угорщина його не підтримає, — Туск

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Європейський союз знайде рішення щодо надання Україні пакету фінансової допомоги у розмірі 50 мільярдів євро, навіть якщо Угорщина його не підтримає.

Про це повідомляє агенція AFP.

"Так чи інакше, ми знайдемо якесь рішення, з Орбаном (прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, — ред.) або без нього, щоб підтримати Україну", — наголосив Туск.

Крім того, польський політик назвав свого угорського колегу Віктора Орбана єдиним "відкрито антиукраїнським" лідером у блоці. 

Також Туск повідомив, що напередодні спеціального саміту ЄС, запланованого на 1 лютого, він поговорить із прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, який раніше закликав Київ поступитися територіями Росії, щоб припинити війну в Україні. 

"В інтересах Словаччини не бути на політичному і моральному узбіччі, де опинився Віктор Орбан зі своєю пропутінською риторикою", — сказав польський прем'єр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан згоден підтримати надання Україні фінансової допомоги від Євросоюзу разом з іншими країнами-членами за умови, що рішення про виділення коштів ухвалюватимуть щороку. Орбан зазначив, що щорічне голосування за надання коштів Україні повинно мати одноголосну підтримку всіх 27 країн ЄС. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.01.2024 10:17