Фото: соцмережі

Європейський Союз направить допомогу Україні після підриву Каховської ГЕС: подробиці

Європейський Союз допоможе Україні подолати наслідки підриву Каховської гідроелектростанції. Перші кроки вже зробили Німеччина, Австрія та Литва. 

Відповідна інформація з'явилась на сайті Європейської Комісії.

Зазначається, що ЄС застосував Механізм цивільного захисту для надання допомоги Україні, адже руйнація греблі в Новій Каховці в Україні призвела до руйнівних гуманітарних та екологічних наслідків.

Українські служби перебувають у прямому контакті з координаційним центром ЄС з реагування на надзвичайні ситуації. Це допомагає відстежувати точні потреби на місцях та полегшує координувати подальшу допомогу Україні, виходячи з потреб, що виникатимуть.

Що отримає Україна від ЄС:

  • Німеччина надасть п'ять тисяч фільтрів для води та 56 генераторів, а також намети, ліжка та ковдри;
  • Австрія передасть 20 цистерн для води та 10 бурових помп;
  • Литва запропонувала намети, ліжка та ковдри.

Підрив Каховської ГЕС: деталі російського теракту

Каховська гідроелектростанція була підірвана російськими окупантами у ніч на 6 червня. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

У зонах підтоплення в Херсонській області фіксують підвищену небезпеку від вибухонебезпечних предметів. Ворожі мінні загородження опинились під водою та можуть бути знесені потоками.

У Херсоні після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції продовжує підійматися рівень води. За ніч 7 червня в місті вода піднялася на п'ять-шість метрів. Станом на ранок на правому березі Херсонської області затоплено 1852 будинки.

Нагадаємо, секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що наказ про підрив Каховської гідроелектростанції російські військові отримали безпосередньо з Кремля. Найімовірніше, для цього росіяни використали вибухівку, яку заклали в ГЕС ще восени 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.06.2023 16:58