Фото: Pixabay

З Одеси вийшло чергове вантажне судно, яке було заблоковане з минулого року

Вантажний корабель, що в суботу, 26 серпня, вийшов з Одеського порту, успішно пройшов через тимчасовий Чорноморський коридор. Судно вже дійшло до сусідньої з Україною Румунії. 

Про це повідомив президент Володимир Зеленський. Це судно було заблоковане з лютого 2022 року.

Він зазначив, що це вже другий вантажний корабель, який вийшов з Одеського порту і дійшов до Румунії, після того, як держава-агресор Росія вийшла з "зернової угоди". 

"Друге судно досягло Румунських територіальних вод після успішного проходження через наш тимчасовий Чорноморський коридор. Воно було заблоковане з лютого 2022 року, завантажене сталлю для Африканських споживачів", — наголосив Зеленський у Тwitter.

Очільник держави додав, що Україна захищає свободу судноплавства реальними справами, а світ виграє від стабільності.

"Дякую всім, хто зробив це можливим: нашим портовикам, нашим воїнам і всім, хто захищає свободу", — наголосив президент.

Відомо, що керівник "Інституту Чорноморських Стратегічних досліджень" Андрій Клименко повідомив, що вантажне судно вийшло з Одеського порту 26 серпня. Порт призначення вказано BG VAR VARNA. Відомо, що корабель PRIMUS (ex POLARSTAR) прибув до Одеси 20 серпня.

Нагадаємо, що США шукають альтернативні маршрути для експорту українського зерна. У Білому домі нібито є план, який допоможе збільшити можливості для України і сприятиме експорту чотирьох мільйонів тонн зерна на місяць через річку Дунай вже до жовтня 2023 року. При цьому розглядаються всі можливі варіанти, включно з ініціативою ЄС щодо автомобільних та залізничних шляхів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2023 03:23