Втеча кораблів із Феодосії

З окупованої Феодосії після нічної "бавовни" втекли два кораблі

Бухту міста Феодосія в окупованому Криму покинули два російські судна після удару по десантному кораблю "Новочеркаськ" у ніч на вівторок, 26 грудня.

Про це повідомили "Крым. Реалии".

За інформацією видання, це сталося через декілька годин після того, як українські військові завдали удару по "Новочеркаську", який там перебував.

Водночас, як наголошують кримські журналісти, через серпанок і велику відстань ідентифікувати кораблі не вийшло.

На думку медійників, йдеться про один військовий корабель і один військовий катер Чорноморського флоту Російської Федерації.

Як відомо, цієї ночі в порту Феодосії, що у тимчасово окупованому Криму, у ніч на 26 грудня атакували корабель, який перевозив ударні безпілотники "Шахед" з Ірану. Інформацію підтвердив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук. За його словами, йдеться про знищення великого десантного корабля "Новочеркаськ". Олещук подякував пілотам Повітряних сил та усім причетним "за філігранну роботу".

Що відомо про корабель "Новочеркаськ"

Корабель побудований на корабельні у Гданську (Польща) (заводський № 775/24). Спущений на воду 17 квітня 1987 року. Призначений для висадки морського десанту на необладнане узбережжя та перекидання морем військ та вантажів. Здатний транспортувати різні види бронетехніки.

З 7 серпня по 15 листопада 2009 року корабель брав участь у навчаннях "Захід-2009", здійснивши у складі з'єднання кораблів Чорноморського флоту перехід за маршрутом Севастополь-Балтійськ-Севастополь.

У серпні 2012 року брав участь в активації Чорноморської військово-морської групи оперативної взаємодії "Блексифор". У вересні 2013 року виконував завдання щодо планів оперативного командування в Середземному морі.

Станом на 2022-й БДК "Новочеркаськ" входив до складу 197-ї бригади десантних кораблів Чорноморського Флоту.

24 березня 2022 отримав пошкодження внаслідок обстрілу в порту Бердянська під час російського вторгнення в Україну, загинуло три члени екіпажу. Тоді ж було потоплено корабель "Саратов".

Нагадаємо, вночі 26 грудня українські воїни атакували десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ" у районі Феодосії. Удар було завдано крилатими ракетами. За даними Повітряних сил ЗСУ, ворожий корабель було обстріляно близько 02:30.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 20:59