Галина Федишин. Фото: Сергій Волинський / Facebook

З російського полону вдалося звільнити останню дівчину-морпіха Галину Федишин

У середу, 3 січня, під час великого обміну полоненими з російського полону на рідну землю повернулася остання дівчина-морпіх Галина Федишин, яка родом з Івано-Франківщини.

Про це повідомив командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський ("Волина") у Facebook.

"Уявіть, майже два роки полону… Вдома Галина Федишин, остання дівчина-морпіх, що була в полоні! Вона пройшла важкий шлях оборони Маріуполя, завод Ілліча, Азовсталь та пекельний полон… Сьогодні ми відзначаємо повернення наших братів і сестер. Вони заслуговують на відпочинок, повагу та глибоку вдячність кожного з нас. Ми пам'ятаємо кожного, хто ще не повернувся, і щодня продовжуємо боротьбу за їхнє звільнення!" — написав Сергій Волинський.

Він зазначив, що звільнення з ворожого полону понад двох сотень українців — це не просто радісна подія, це "символ непереможності духу нашої нації".

Що відомо про Галину Федишин

Дівчина-морпіх родом із села Сваричів Рожнятівської громади, що в Івано-Франківській області. Галина Федишин навчалася у Звягельському фаховому медколеджі (Житомирська область), який закінчила у 2015 році. Вона потрапила в полон під час виходу з "Азовсталі" у травні 2022 року. Тоді ж у полон потрапив і її хлопець-військовий, який родом із Донеччини.

Нагадаємо, 3 січня Україна повернула з російського полону 230 захисників і цивільних. людей: 213 солдатів і сержантів, 11 офіцерів, шестеро цивільних. Участь в організації цього процесу безпосередньо також брала сторона ОАЕ.

Нагадаємо, раніше представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко заявляв, що Російська Федерація намагається створити враження, ніби українська влада не працює над питанням обміну військовополоненими. Саме тому країна-агресорка на тривалий час призупиняла цей процес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 00:17