Фото: Telegram Дмитро Лубінець

Україна провела великий обмін з Росією: понад 200 наших воїнів і цивільних вдома (відео)

У середу, 3 січня, з російського полону повернули понад 200 наших воїнів і цивільних. Серед звільнених — захисники Маріуполя та "Азовсталі".

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Наші — вдома. З російського полону повернули понад 200 наших воїнів і цивільних. Солдати, сержанти, офіцери. Воїни Збройних Сил, Національної гвардії, ВМС, прикордонники. Частина захисників боронила Маріуполь та "Азовсталь", — написав гарант у Telegram.

Президент подякував усім хто доклав зусиль, щоб українці повернулися на Батьківщину. Особливу вдячність гарант висловив воїнам, які були у полоні.

"Дякую всім, хто попри всі труднощі повертає наших людей додому! Дякую нашим захисникам! Ми зробимо все, щоб повернути всіх наших людей, які нині в російській неволі", — наголосив Зеленський.

Своєю чергою уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що до України повернулися 230 українських воїнів.

"Яке щастя повідомити, що сьогодні, 3 січня, радісна звістка облетить всю Україну, адже додому повертаються захисники, які тривалий час перебували у ворожому полоні. Це захисники міста Маріуполь, острова Зміїний", — написав він у Telegram.

За його словами, повернені українські захисники пройдуть медогляд, їм відновлять документи і вони проходитимуть реабілітацію.

Варто підкреслити, що під час прес-конференції за підсумками 2023 року президент України заявив, що Україна працює над повернення достатньо непоганої кількості українських військових.

Нагадаємо, станом на 28 листопада з російського полону вдалося звільнити 2598 українців. Цю інформацію оприлюднив Об'єднаний центр з координації пошуку та звільнення незаконно позбавлених волі.

Водночас Російська Федерація намагається створити враження, ніби українська влада не працює над питанням обміну військовополоненими. Саме тому країна-агресор призупинила цей процес. Таку заяву зробив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко. Він наголосив, що нашій державі немає сенсу утримувати російських полонених. Саме Росія зі свого боку призупинила обміни, щоб таким чином вплинути на українське суспільство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.01.2024 18:25