Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

З України намагались вивезти старовинну скрипку Страдіварі

Прикордонники завадили спробі незаконно вивезти з України скрипку Страдіварі 18-го сторіччя. Вилучений інструмент спрямували на експертизу.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що музичний інструмент прикордонники виявили під час перевірки багажника автівки на одному з пунктів пропуску, який розташований на кордоні з Румунією.

Скрипка Страдіварі

Фото: ДПСУ

"Прикордонники виявили старовинний музичний інструмент маркований "Antonius Stradiuarius Cremomentis Faciebad Anno 1713, який, ймовірно, може становити історичну цінність. Скрипку вилучили представники митниці та спрямували її на експертизу", — наголосили в ДПСУ.

Скрипка Страдіварі

Скрипка Страдіварі

Фото: ДПСУ

Раніше, а саме 28 червня, прес-служба ДПСУ повідомляла, що цього року, порівняно з торішніми показниками, майже удвічі збільшилась кількість спроб незаконного перетину державного кордону. Йдеться про спроби громадян, які для перетину кордону використовують підробні документи.

З початку 2024 року прикордонники виявили понад 700 підроблених документів. Водночас, за даними ДПСУ, на 6% збільшилася кількість виявлених транспортних засобів із підробленими, несправними документами, а також номерами агрегатів, які не відповідають записам у реєстраційних документах.

Нагадаємо, 6 липня речник ДПСУ Андрій Демченко повідомляв, що для незаконного перетину кордону злочинні формування почали збирати групи з 40 і більше людей. Ухилянтів максимально близько підвозять до кордону, звідки ті вже намагаються втекти до сусідньої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.07.2024 12:30