Фото: Офіс президента

З якою метою Орбан закликає Україну та Росію до мирних перемовин: пояснення ISW

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, ймовірно, має намір переключити увагу Заходу на можливі мирні переговори між Україною та РФ, для того, аби підірвати європейську підтримку України.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан продовжує позивати себе як потенційного посередника для припинення війни в Україні, незважаючи на відмову президента Росії Володимира Путіна від посередництва чи серйозних переговорів. Орбан, ймовірно, прагне переключити увагу Заходу на можливі мирні переговори в рамках своїх загальних зусиль, спрямованих на підрив європейської підтримки України", — наголосили аналітики.

Фахівці зауважили, що після візитів Орбана до Києва та Москви у виданні Newsweek вийшла його публікація, де угорський прем'єр звинуватив НАТО у виборі конфлікту замість миру і заявив, що НАТО було створено для підтримки миру.

На думку аналітиків, зусилля Орбана, спрямовані на просування переговорів, ймовірно, є частиною його постійних прагнень, спрямованих на те, щоб перемикнути увагу Європи на обговорення мирних переговорів, а не на дискусії про військову підтримку України.

"Орбан послідовно виступав проти і підривав зусилля Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні, і зміщення фокуса уваги Європи від військової допомоги сприяє досягненню цієї ширшої мети тепер, коли Угорщина головує в Раді ЄС", — зауважили в Інституті.

Нагадаємо, 5 липня угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан заявив, що після поїздок до Москви та Києва зрозумів: позиції обидвох сторін стосовно війни "є дуже далекими".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.07.2024 07:07