Фото: КМДА

За прикладом Сан-Франциско: у Києві на місцях знесених МАФів з'являться нові об'єкти

Вуличні меблі з оздобленням, які є популярними у Європі та Сполучених Штатах Америки, почали встановлювати у Києві. Скоро їх можна буде побачити у всіх районах столиці. 

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.  

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Володимира Прокопова, у столиці парклети вже можна побачити в Шевченківському районі.

"Виготовлення та облаштування парклетів відбувається власними силами районних КП УЗН — без залучення додаткових бюджетних коштів", — наголосив посадовець.

Парклети у Києві

Фото: КМДА

Як зазначив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний, така ініціатива виникла на запит киян. Парклети встановлюють там, де до цього розташовувалися мафи або у місцях, де регулярно незаконно паркують автомобілі.

Парклети у Києві

Фото: КМДА

"У таких затишних просторах кияни можуть відпочити, поспілкуватися,  насолодитись квітами та деревами. Важливо, що при облаштуванні парклетів ми дотримуємося вимог безбар’єрності. Працюємо, щоб ці місця відпочинку були комфортними та зручними для всіх. Приємно, що вже отримуємо позитивні відгуки киян", — каже посадовець. 

Парклети у Києві

Фото: КМДА

Варто зазначити, що перший парклет з’явився у 2005 році у США в місті Сан-Франциско як метод боротьби із засиллям автомобілів у місті. Активісти заради експерименту встановили на місці для паркування авто лавки та вазони з квітами. Внаслідок чого таке місце для відпочинку набрало великої популярності, і парклети почали зʼявлятись в інших містах США та Європи.

Нагадаємо, у Департаменті культури Київської міської держадміністрації заявили, що одну з візитівок Києва — арку "Свободи українського народу" не будуть демонтовувати. Її сенс переосмислено, а простір біля споруди отримає нову концепцію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.05.2024 13:57