Фото: Вікторія Нуланд. Джерело – Офіс президента

Україна отримає від США більш далекобійну зброю: заява Нуланд

Україна зможе використовувати на лінії бойового зіткнення нову далекобійну зброю вже влітку цього року. Завдання союзників полягає у підготовці Києва до переговорів з агресором з позиції сили.

Таку заяву зробила екс-заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд, пише "Медуза".

Вона наголосила, що США за останні три роки надали Україні багато військової та економічної підтримки. Як зазначила Нуланд, було створено спеціальні фонди для реконструкції критичної інфраструктури, енергетичної підтримки держави та гуманітарної допомоги.

"Наш спецпредставник (з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, — ред.) працює над відродженням українських міст — щоб люди могли повернутися додому, щоб міг заново пожвавитися експорт", — заявила вона.

Водночас, як зазначає Нуланд, поки США разом із європейськими та азійськими союзниками дають Києву дедалі більше коштів, "Путін створює дедалі більше збитків".

"За деякими оцінками, на фронті зараз гине по тисячі російських чоловіків на день — тільки заради того, щоб просунутися на пару кілометрів і взяти кілька сіл. Так що так, потреби України зростають, але, я думаю, ми продовжимо їй допомагати — зокрема новими й більш далекобійними озброєннями, які ви побачите в роботі на фронті вже цього літа", — резюмувала Вікторія Нуланд.

Нагадаємо, раніше Вікторія Нуланд заявляла, що Україна може стати сильною і змусити главу Кремля Володимира Путіна сісти за стіл переговорів. Потенційна мирна угода повинна передбачати виведення російських військ з окупованих територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2024 06:01