Далекобійна ракета Taurus. Фото: "Вікіпедія"

У Естонії спрогнозували, коли Європа надасть Україні далекобійну зброю

Ситуація на фронті в Україні може загостритися. Зокрема, очікується важкий період у війні, поки до українських воїнів не надійде допомога Заходу.

Про це повідомив канцлер Міністерства оборони Естонії Кусті Сальм, передає ERR.

Естонський посадовець сподівається, що найближчими місяцями Європа надасть Україні далекобійне озброєння. 

"Я думаю, що цей день настане в найближчі пару місяців. Це станеться, коли ситуація на українському фронті стане ще важчою, а сигнали з-за океану будуть ще більш дивними. Це і стане тим моментом, коли Європі доведеться насправді самостійно відповідати за свою безпеку", — наголосив він. 

Сальм також наголосив, що допомога Заходу не дозволить Україні "набути рівноваги у битві на виживання", відтак, труднощі триватимуть.

Нагадаємо, 22 лютого Бундестаг проголосував за рекомендацію розпочати надання Україні далекобійні ракети Taurus. Тепер рішення за канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Натомість канцлер ФРН  стурбований, що таке озброєння можуть використовувати для ударів по території Росії.

1 березня уряд Великої Британії приватно закликав Німеччину надати Україні ракети далекого радіусу дії Taurus. Зокрема, Британія запропонувала угоду про обмін, згідно з якою британці постачатимуть Києву більше власних ракет Storm Shadow, а Німеччина потім поповнюватиме Велику Британію ракетами великої дальності на заміну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2024 15:13