Ракета Taurus. Джерело: Вікіпедія

Британію роздратували заяви Шольца щодо ракет Taurus: вона пропонує Німеччині "приватну угоду", — ЗМІ

Британський уряд приватно закликав Німеччину надати Україні ракети далекого радіусу дії Taurus. Лондон роздратували останні коментарі канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо британської діяльності в Україні.

Таку інформацію оприлюднило видання Bloomberg.

"Високопоставлені британські міністри й офіційні особи неодноразово давали зрозуміти Німеччині, що Україні дуже потрібні її ракети Taurus", — йдеться в журналістському матеріалі.

Медійники дізналися про таку пропозицію: Велика Британія запропонувала угоду про обмін, згідно з якою британці постачатимуть Києву більше власних ракет Storm Shadow, а Німеччина потім поповнюватиме Велику Британію ракетами великої дальності на заміну.

За словами джерел видання, у Великій Британії вважають, що Німеччина повинна припинити виправдовуватися, а діяти рішучіше.

"Поведінка Шольца показала, що з погляду безпеки Європи він не та людина, не на тій посаді, не в той час", — заявив колишній міністр оборони Бен Воллес газеті Evening Standard у четвер.

Як відомо, Україна ще минулого року закликала Німеччину розпочати передачу далекобійних ракет Taurus. Це відбувалося на тлі старту постачань в Україну ракет Storm Shadow / SCALP із Великої Британії та Франції.

Головною перешкодою в питанні Taurus для України стала позиція канцлера Німеччини Олафа Шольца. Він стурбований, що таке озброєння можуть використовувати для ударів по території Росії.

Taurus — це одна з найсучасніших крилатих ракет повітряного базування, що є на озброєнні німецьких військово-повітряних сил. Ці ракети можуть знаходити ціль з великої висоти та відстані, а також знищувати добре захищенні цілі, приміром, бункерні системи.

Нагадаємо, що 16 лютого президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали договір про співпрацю у сфері безпеки. Вони також обговорили подальшу підтримку України в оборонній, політичній і фінансовій сферах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.03.2024 13:59