Фото: Facebook Марта Матвіїшин

За справу про побиття військового на полігоні Львівщини взялося ДБР: з'явилися нові деталі

У Львівській області капітан побив військового, який нещодавно повернувся з фронту на ротацію. Працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження цим фактом.

Про це в коментарі TrueUA повідомили у прес-службі ДБР.

"Порушено кримінальну справу за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень. Процесуальне керівництво здійснює Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону", — повідомили у правоохоронному відомстві.

Зокрема, справу порушено за ч. 5 ст. 426-1 КК України (Діяння, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці). У разі доведення провини фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Справа із побиттям військового

Спершу про інцидент повідомила сестра потерпілого Марта Матвіїшин у середу, 28 червня. Вона стверджує, що її рідний брат потрапив до Львівського військового госпіталю з сильними травмами внутрішніх органів. У солдата стався внутрішній крововилив унаслідок розриву печінки.

У коментарі виданню ZAXID.NET Марта Матвіїшин уточнила, що її брат доброволець. За її словами, капітан побив військового на полігоні в Сокальщині. Днем раніше він повернувся з фронту. Причиною нібито став конфлікт, коли солдат вийшов із намету в туалет. Пізніше вона додала, що на військового тиснуть і змушують згорнути справу.

"Брат мені вже розповідає, що йому дзвонять телефоном із різних номерів, зокрема капітан Зозульчак і його друзі, кажуть, нехай сестра забере заяву. Але задню я не дам. Сьогодні постраждав мій брат, а завтра буде хтось інший. Побиття відбуваються на постійній основі "для профілактики", — додала дівчина.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань проводять розслідування за фактом побиття  військовослужбовця у місті Володимир Волинської області. Військового із закритою черепно-мозковою травмою, гематомами та переломом носа виявили через добу після побиття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.06.2023 16:33