Фото: Міноборони України

За три доби: Буданов розповів, яким був план Росії щодо взяття Києва

Російські загарбники на початку повномасштабного вторгнення в Україну хотіли захопити Київ за три доби. Головною ціллю був Офіс президента.

Про це розповів начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю журналісту Дмитру Комарову.

За словами очільника ГУР, росіяни планували, що українське керівництво злякається наступу і втече з країни.

"Це був взагалі єдиний план — не пізніше третьої доби підняти прапор над адміністрацією президента зі зміною керівництва… Оскільки на їх думку керівництво держави мало кудись втекти. Якщо ні — вони б його знищили", — сказав Буданов.

Буданов зауважив, що  якби росіянам дійсно вдалося б десантуватись у Києві, то столиця України була б захоплена.

До того ж міністр оборони Олексій Резніков підтвердив, що окупанти дійсно планували висадити десант на Печерських пагорбах поблизу НСК "Олімпійський". Ця локація була аж надто вигідна для російських військ.

"Розуміли, що буде спроба захоплення Печерських пагорбів в районі НСК "Олімпійський", там дуже зручно висадку з вертольотів робити. А вже звідси спроба накопичення сил і захоплення урядового кварталу", — сказав він.

Нагадаємо, 24 лютого виповнився рік широкомасштабної війни Росії проти України. За цей час кожен українець не лише зміцнів, а й зрозумів, наскільки важливо робити все для Перемоги й звільнення нашої держави від російського агресора. Столиця протягом цих 365 днів оборонялася, жила і працювала.

Мер Києва Віталій Кличко оприлюднив цифри про реалії столиці за рік широкомасштабної війни.

Читайте також: Від прогнозів про "падіння" Києва за 72 години до візиту Байдена. Головні події першого року великої війни

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2023 22:09