Фото: сайт президента

"За весь цей терор Росія буде відповідати": Зеленський відреагував на обстріли РФ та ситуацію на фронті

Під час вечірнього відеозвернення 21 січня президент Володимир Зеленський відреагував на безперервні обстріли російських загарбників. Він також торкнувся ситуації на фронті, запевнивши, що терористи відповідатимуть за свої злочини.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

Зеленський, зокрема, заявив про складну ситуацію на лінії зіткнення та наголосив на великій кількості боїв.

"Завершується ще один тиждень цієї війни та наших активних дій, нашої оборони. Від початку лише цієї доби — вже близько 60 боїв. Найбільш інтенсивно — Авдіївський напрямок, також Бахмутський, Мар’їнський, Купʼянський, Південь нашої держави. Було більш ніж 50 російських обстрілів тільки з реактивних систем залпового вогню, а ще — десятки авіаційних та ракетні удари", — сказав Зеленський.

За словами глави держави, за один цей день російські нелюди обстріляли понад сто міст, містечок, наших сіл у дев’яти областях. 

"Від Чернігівщини до Сумщини, Миколаївщина, Кіровоградщина, наші області. Особливо жорстокі російські удари — по Донеччині. На жаль, є поранені, є загиблі. Мої співчуття всім, хто втратив рідних, близьких", — сказав він.

Зеленський також запевнив, що за весь цей терор Росія буде відповідати. 

"Без рішень Москви про початок цієї агресії, цього терору були б живі зараз тисячі й тисячі людей. І тому так важливо притягти Росію до повноцінної, справедливої відповідальності на всіх рівнях. На індивідуальному — щоб кожен воєнний злочинець відповідав, кожен терорист. І на рівні всієї держави-терориста — її активами та можливостями. Росія повинна відчути й запам’ятати назавжди, що найбільше від агресії втрачає саме агресор", — додав глава держави.

Володимир Зеленський також висловив подяку кожному, хто наближає відповідальність Росії: "Всіма способами — і воєнними, і санкційними, і юридичними, і політичними".

Нагадаємо, раніше The Telegraph повідомляв, що Україна зводить потужну лінію оборони, яка, за задумом, повинна зупинити вторгнення Російської Федерації. Так звана "лінія Суровікіна" суттєво ускладнить просування загарбників у бік столиці.

Своєю чергою колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп обіцяє завершити війну в Україні ще до власної інавгурації. Політик переконаний, що це йому вдасться зробити у разі тріумфу на президентських виборах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 21:48