Фото: соцмережі

Забезпечував житлом і продуктами окупантів: як суд покарав військового, який співпрацював з ворогом

Співробітнику Служби Департаменту охорони винесли вирок через співпрацю з окупантами. Зрадника засудили до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

За матеріалами слідства, суд ухвалив обвинувальний вирок співробітнику Управління державної охорони України. Він 24 лютого 2022 року не з’явився на службу без поважних причин в умовах запровадженого воєнного стану. Він порушив військову присягу та перейшов на бік ворога.

"Йому призначено 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення державної зради. Також зрадника позбавлено військового звання "майстер-сержант", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на момент захоплення села Нова Басань на Чернігівщині чоловік перебував вдома після лікарняного.

"Зрадник виконував накази командирів Збройних сил РФ, поселив їх у своєму помешканні, готував для них їжу, разом з окупантами відбирав продукти харчування та майно у місцевих мешканців. Він також брав участь у розграбуванні товарів з місцевого магазину та зі зброєю здійснював патрулювання населеного пункту", — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці відзначають, що окупанти кинули зрадника під час втечі з Чернігівської області, не зважаючи на те, що він намагався сісти на ворожу бронетехніку з сумками із награбованим. Його було затримано слідчими ДБР після звільнення села.

Нагадаємо, у Харківській області суд виніс вироки двом зрадникам, які активно співпрацювали з ворогом під час окупації регіону. 

Зазначається, що мешканець Балаклії під час окупації працював у так званій "тимчасовій цивільній адміністрації". Він активно проводив інформаційну діяльність із окупаційною адміністрацією, спрямовану на підтримку держави-агресора. Чоловік модерував процес підключення гучномовців на території міста, через які транслювалась російська пропаганда та радіо.

Ще однією колаборанткою виявилася мешканка населеного пункту Шевченкове Куп’янського району, яка під час захоплення населеного пункту перейшла на бік загарбників. У серпні 2022 року вона добровільно обійняла посаду "в. о. завідувача Шевченківського відділення Територіального центру соціального обслуговування ВЦА Куп’янського району Харківської області". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.12.2023 12:59