Фото: ВРУ

Заборона релігійних організацій, пов'язаних із Росією: комітет Ради рекомендує законопроект до другого читання

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує Верховній Раді підтримати в другому читанні та в цілому законопроект, який має заборонити діяльність релігійних організацій, пов'язаних з Росією.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Володимир В'ятрович. 

"Щойно комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради одноголосно рекомендував парламенту підтримати в другому читанні та в цілому законопроект №8371, який має покласти край діяльності російської церкви в Україні", — написав він у Telegram.

За його словами, текст законопроекту "став значно сильнішим порівняно з підтриманим за основу урядовим варіантом".

"Російська православна церква має бути заборонена законом, а діяльність усіх релігійних організацій, які є афілійованими з нею, буде припинятися за чіткою процедурою, яка включатиме дослідження, припис про виконання закону і судову заборону", — підкреслив нардеп.

Також він пояснив, що РПЦ і афілійовані з нею структури не зможуть використовувати державне і комунальне майно, а перехід громад до української помісної православної церкви буде значно спрощено.

"Тепер — рішення за Верховною Радою. Сподіваюся, у колег вистачить політичної волі без зволікань ухвалити цей важливий закон", — додав В'ятрович.

Нагадаємо, 19 жовтня минулого року Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект №8371 про заборону релігійних організацій, пов'язаних із Росією. За нього проголосували 267 народних обранців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.03.2024 14:54