Фото: Суспільне

Зачинене укриття у Києві: охоронця медзакладу повезли перевіряти на сп'яніння

У Києві поліція повезла на освідування щодо можливого сп'яніння охоронця поліклініки, який не відкривав укриття у Деснянському районі. Через його недбалість люди не потрапили до бомбосховища й загинули.

Про це повідомляє "Суспільне".

За словами очевидців, охоронець поліклініки був п'яним і зачинився всередині укриття. Туди стукали жінки з дітьми, але охоронець їх не впускав. Охоронець стверджував, що закрити сховище — це рішення адміністрації. 

"Люди намагалися до нього достукатися протягом 15-20 хвилин", — розповіли очевидці. 

Жителі сусідніх будинків заявили, що це не перший подібний випадок, коли охоронець не відкривав укриття, а за останній місяць він часто розпивав алкоголь на робочому місці. 

Нагадаємо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина.

Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії. Він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили. За словами чоловіка, охоронець лікарні в Деснянському районі був у нетверезому стані, тому він з родиною не зумів потрапити в укриття.

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці в ніч на 1 червня. Правоохоронці обіцяють покарати усіх винних осіб. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 12:02