Скрішот

Задушив та заховав тіло у ванній: у Києві чоловік жорстоко вбив пенсіонера, якого доглядав 10 років

Правоохоронці у Києві затримали чоловіка, який задушив пенсіонера та заховав його тіло у ванній. Зловмисник понад 10 років жив із літнім чоловіком та доглядав за ним.

Про це повідомили у поліції Києва.

Зазначається, що поліцейські отримали повідомлення про те, що в Києві мешканець будинку на вул. Почайнинській викидає речі з вікна. На місце події прибули поліція та слідчі, які з’ясували, що чоловік перебуває в неадекватному стані. Поспілкувавшись з порушником, правоохоронці виявили, що той перебуває в неадекватному стані, ймовірно, під діє алкоголю чи наркотичних речовин. Під час огляду приміщення охоронці порядку виявили тіло власника оселі у ванній, закиданого речами. 

"Ми встановили, що фігурант останні десять років проживав у цій квартирі разом із 71-річним чоловіком та доглядав за ним. За це він отримував кошти від доньки підопічного, яка мешкає за кордоном, а також розпоряджався його пенсією. Проте, останнім часом зловмисника дратувало, що дідусь вже не міг самостійно піклуватись про себе. Під час чергового конфлікту підозрюваний спочатку побив, а потім задушив свого підопічного, після чого поклав тіло у ванну та закидав речами", — розповідає тимчасовий виконувач обов’язків начальника Подільського управління поліції Денис Сілочі.      

Після скоєного зловмисник ще декілька днів жив із тілом загиблого та вживав спиртні напої. Проведена судово-медична експертиза встановила, що смерть пенсіонера настала внаслідок механічної асфіксії.               

"Ми затримали 34-річного місцевого мешканця та за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченому частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство. В рамках досудового розслідування буде призначено ряд експертиз, зокрема й судово-психіатрична для визначення осудності підозрюваного. Йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі", — додав Сілочі.

Нагадаємо, у Києві 2 жовтня дівчина та хлопець випали з балкона 24 поверху будинку. Від отриманих травм вони загинули на місці. Столичні поліцейські встановлюють обставини трагедії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.10.2023 12:20