Фото: соцмережі

Загибель помічника Залужного: стало відомо, у якому стані перебувають діти Частякова

Речниця Міністерства внутрішніх справ Мар’яна Рева заявила, що син загиблого внаслідок вибуху гранати заступника головнокомандувача Збройних сил України, майора Геннадія Частякова перебуває у важкому стані у лікарні.

Відповідну заяву речниця МВС зробила в ефірі телемарафону.

Наразі хлопець перебуває під наглядом лікарів. Водночас дочка Частякова отримала незначні травми. Характер не уточнюється.

Також посадовиця наголосила, що наразі розслідування проводять за фактом необережного поводження з боєприпасами.

"Не виключено, що цю справу буде перекваліфіковано, якщо з’являться нові докази", — зазначила вона.

На місці інциденту відбулися обшуки, гранати направлено на експертизу.

Що відомо про загибель Геннадія Частякова

Ввечері 6 листопада у селі Чайки на Київщині від вибуху гранати у своєму будинку загинув військовий Геннадій Частяков, який був помічником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. При огляді помешкання поліція виявила ще п'ять цілих гранат. Також постраждав і 13-річний син Частякова.

Залужний розповів, що в одному із подарунків Частякову, який в той день відзначав день народження, спрацював невідомий вибуховий пристрій. Внаслідок вибуху Частяков і загинув. У загиблого залишилися дружина та четверо дітей.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що спочатку до рук боєприпас взяв син помічника Залужного та почав крутити кільце. Однак військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух. У квартирі поліція знайшла ще п'ять таких нерозірваних гранат. 

Крім того, речниця Міністерства внутрішніх справ України Мар’яна Рева розповіла, що чоловік, який подарував гранати загиблому помічнику головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного — майору Геннадію Частякову, попереджав загиблого, що гранати бойові.  Водночас посадовиця наголосила, що факти говорять про те, що коли Частяков тримав гранату в руках, ймовірно, не вірив, що вона бойова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.11.2023 12:50