Фото: соцмережі

Загибель помічника Залужного Частякова: ЗМІ повідомили перші версії трагедії

Помічник головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного Геннадій Частяков міг загинути внаслідок нещасного випадку.

Про це повідомляє видання "РБК-Україна" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

"З ймовірністю 99,9% це трагічний випадок. Йому подарували на день народження бойові гранати, одна з яких здетонувала при необережному поводженні", — сказали виданню у правоохоронних органах.

Джерела уточнюють, що слідство триває, але підстав для того, щоб говорити про замах чи російський слід, немає.

Що відомо про загибель Геннадія Частякова

Ввечері 6 листопада у ЗМІ з'явилася інформація, що у селі Чайки на Київщині від вибуху гранати загинув військовий, який був помічником головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. При огляді квартири поліція виявила ще п'ять цілих гранат. Також, за даними ЗМІ, постраждав і 13-річний син Частякова.

загибель Геннадія Частякова

Фото: "Українська правда"

Згодом головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив загибель свого помічника. Він висловив співчуття родині загиблого.

"Невимовний біль і важка втрата для Збройних Сил України і для мене особисто. Сьогодні за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков", — заявив Залужний.

За його словами, в одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. Внаслідок вибуху посадовець і загинув. У загиблого залишилися дружина та четверо дітей.

Нагадаємо, дружина загиблого запевняє, що граната була у подарунковому пакеті. Жінка наголошує, що її чоловік приніс пакунок з пляшкою спиртного та подарунковими чарками у вигляді гранат. Під час відкриття пакета стався вибух.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.11.2023 22:09