Фото ілюстративне. Джерело: KCNA

Західні ЗМІ з’ясували, скільки північнокорейських солдатів перекинуть у Курську область до понеділка

До понеділка, 28 жовтня, в Курську області перебазують приблизно п’ять тисяч солдатів із Північної Кореї. Не виключено, що це військові з підрозділу, який називають "елітним".

Таку інформацію оприлюднило видання The New York Times. Журналісти, посилаючись на власні джерела, зауважили, що в середу, 23 жовтня, перші північнокорейські військові вже прибули до Курської області. Із того часу солдатів КНДР продовжують туди відправляти.

"Тисячі військових прибувають щодня. Їх кількість насправді велика", — поділилися інсайдерською інформацією американські медійники.

Поінформовані джерела видання в Україні заявили, що до понеділка, 28 жовтня, вдасться зібрати приблизно п’ять тисяч північнокорейських військ у Курській області.

За словами співрозмовників журналістів, ці війська є частиною елітного підрозділу Корейської народної армії. Їх доправляють з Владивостока на великих транспортних літаках Іл-76 на військовий аеродром на заході Росії, а потім везуть у зону бойових дій. На теперішній момент війська КНДР зосереджені лише в Курській області.

Американські медійники також з’ясували, що північнокорейські солдати ще не вступили в бій. До того ж наразі незрозуміло, яку роль вони відіграватимуть на фронті. У The New York Times додали, що аналітикам складно спрогнозувати, як військові з Північної Кореї змінять динаміку на полі бою. Війська КНДР не брали участі в жодній війні з 1950 років, тому є питання щодо можливостей їхніх навіть елітних підрозділів.

Нагадаємо, що вчора Міністерство закордонних справ Північної Кореї вперше прокоментувало інформацію щодо направлення своїх військ до країни-агресорки. Заступник міністра у справах Росії Кім Чон Гю назвав всі повідомлення про відряджання військ КНДР до Росії "чутками".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2024 14:57