Нагородження українських воїнів. Джерело: Facebook Анатолія Штефана

Захисники неба Київщини: воїнам, які збили дві ракети та "Шахед", вручили нагороди (фото)

Від імені головнокомандувача Валерія Залужного та командувача Об’єднаних сил Сергія Наєва екіпаж Avenger отримав заохочувальні відзнаки. Його бійці нещодавно вразили три повітряні цілі противника — дві ракети та Shahed-136.

Нагороди їм передав український військовослужбовець, блогер, журналіст, полковник Збройних сил України Анатолій Штефан (позивний "Штірліц"). 1129 зенітного ракетного Білоцерківського полку особливо відзначилися, захищаючи небо Київщини.

"Дякуємо за вашу мужність, героїзм та волю до перемоги! Слава вам, Воїни!" — наголосив Штефан у дописі на своїй Facebook-сторінці.

Нагороди українським воїнам

Фото: Facebook Анатолія Штефана

Як відомо, американська система протиповітряної оборони Avenger (в перекладі "Месник") перебуває на бойовому чергуванні в Україні приблизно від початку 2023 року.

"Вони здатні забезпечити мобільну протиповітряну оборону малої дальності для об’єктів цивільної інфраструктури, підрозділів сектору безпеки й оборони від крилатих ракет, безпілотних літальних апаратів, літаків і гелікоптерів на малих висотах", — розповідав командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

За його словами, екіпаж Avenger пройшов навчання в Німеччині. За даними Пентагону станом на кінець лютого, до пакетів допомоги США Україні входили 12 систем протиповітряної оборони малої дальності Avenger.

Система ППО Avenger

Система ППО Avenger. Джерело "Радіо Свобода"

Нагадаємо, що 25 вересня президент України Володимир Зеленський анонсував виробництво нашою державою передових зразків зброї. Йшлося про системи протиповітряної оборони й інші передові зразки зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2023 14:33