Фото: сайт президента

Зеленський у відеозверненні анонсував виробництво передових зразків зброї

У понеділок ввечері, 25 вересня, президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до народу. Він, зокрема, анонсував виробництво нашою державою передових зразків зброї.

Текст звернення з'явився на сайті президента. Глава держави наголосив, що 25 вересня був важливий звіт від міністра оборони Рустема Умєрова.

"Перші американські танки "Абрамс" уже в Україні. Готуємо їх, щоб посилити наші дії проти окупантів. І це буде суттєве посилення",— заявив президент.

За словами президента, Україна працює й для того, щоб отримати всі інші так необхідні нам збройні можливості. 

"Це стосується і F16 — триває підготовка пілотів та інфраструктури. Це стосується і далекобійної зброї — ми робимо все, щоб Україна могла робити більше для звільнення своєї території. Так само і з ППО. Щоб закрити всю територію нашої держави, потрібно більше систем, ніж у нас зараз є", — сказав Зеленський.

Він додав, що найкраще — щоб Україна могла виробляти й ППО, й інші передові зразки зброї. 

"Це безальтернативно. Щоб гарантувати безпеку Україні. І ми будемо виробляти, крок за кроком побудуємо всі необхідні виробництва. І, до речі, ми бачимо вже дуже чітку зацікавленість світу працювати з нами заради нової оборонної сили не лише України, але й наших партнерів. Нашого світу загалом — світу, який заснований на правилах та не терпітиме агресій і терору, які Росія намагається зробити нормою", — запевнив Зеленський.

Український президент також заявив,  що сьогодні міністр стратегпрому Олександр Камишін доповів щодо підготовки першого Форуму оборонних індустрій.

"Вже є понад 160 компаній, які будуть учасницями. 26 країн. Різні частини світу: Америка, Азія, Європа, Австралія. Виробники повного спектра озброєнь. Ми зробимо все, щоб об’єднати світ заради створення нового й потужного арсеналу для України та всіх захисників міжнародного права", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму 325 мільйона доларів. У Білому домі зазначили, що він має надати нового імпульсу контрнаступу ЗСУ й допоможе зміцнити протиповітряну оборону України проти повітряних ударів з боку Росії зараз і взимку. До пакета допомоги увійшла друга партія касетних боєприпасів для 155-міліметрової артилерії, а також системи ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger. Повний перелік озброєння, яке передають Україні США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2023 22:41