Фото: СБУ

Закликав до окупації України: жителя Львова відправили за ґрати

Жителя Львова відправили до в'язниці за пропагандистські заклики. Він закликав у соцмережах до окупації та припинення існування України.

Про це повідомляє СБУ у Львівській області.

Зазначається, що 59-річний любитель Російської Федерації мріяв про створення нової держави та повернення до ідеологій СРСР. Зрадник прагнув, аби росіяни захопили Україну та створили на частині її території нову державу — Федеративну Республіку Україна.

Прокурори в суді довели, що мешканець Львова з 24 лютого 2022 року через власний акаунт у забороненій соцмережі "Однокласники" поширював дописи, у яких публічно виправдовував злочини РФ.

"Також, він розміщував матеріали, де негативно висловлювався та принижував мешканців західних областей, жителів сільської місцевості та євреїв", — повідомляє прокуратура.

Зловмисника визнали винним за трьома статтями Кримінального кодексу України. Його відправили за ґрати на п'ять з половиною років з конфіскацією майна.

На гарячому також впіймали жительку Краматорська: вона розповсюджувала антиукраїнські матеріали у соцмережах та заперечувала російське вторгнення. Її відправили у в'язницю на рік та два місяці.

Нагадаємо, в Україні залишилось ще багато представництв Московського патріархату. Останніми тижнями ця тема є одною з найбільш обговорюваних у нашому суспільстві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.04.2023 15:23