Фото з Facebook-сторінки Олександра Дубінського

Закордонний вояж Дубінського під час війни: у яких готелях відпочивав нардеп

Народному депутату Олександру Дубінському оголосили про підозру у службовому підробленні документів для виїзду за кордон (ч. 1 ст. 366 КК України). До цього слідство з’ясувало, що він отримав дозвіл залишити Україну під приводом супроводження батька та самостійно покинув її межі. Водночас батько Дубінського без супроводження сина виїхав за кордон на день раніше у червні, а у липні повернувся до України. Цікаво, що сам парламентарій перетинати український кордон не поспішав, а дещо "затримався" за кордоном. Судячи із країн, які він відвідав за цей час, займався він, ймовірно, не робочими справами.

Так, як повідомило видання УП із посиланням на джерела у правоохоронних органах, Дубінський під час перебування у Європі відвідав Іспанію, Італію та Хорватію. Зокрема, з 20 по 27 липня нардеп перебував в Іспанії та зупинявся в готелі Mediterraneo у Кастельдефельсі та в готелі Vincci Bit у Барселоні. Зазначимо, що саме у цей період (а точніше — 26 липня) у мережі з’явилися скріншоти з Instagram-сторінки жінки, яка нібито перебуває у романтичних стосунках з політиком. Олена Деккерт (так звуть ймовірну обраницю Дубінського) мешкає у Барселоні.

На опублікованих знімках можна побачити фото, зроблене у ліжку, на якому видно татуювання. Схоже тату має на нозі Дубінський.

Варто зазначити, що на момент публікації матеріалу доступ до соцмереж дівчини обмежений. Тепер публікації не може побачити користувач, який не отримав дозвіл у власниці акаунту.

На скільки "відпочив" Дубінський?

Якщо провину нардепа доведуть, то відпочинок, згідно із ч. 1 ст. 366 КК України, йому "коштуватиме" шість років позбавлення волі. Однак тут справа за слідством.

Сам Дубінський під час закордонного вояжу, ймовірно, не шкодував грошей на відпочинок.

Так, вартість проживання на двох за одну ніч у чотиризірковому готелі Mediterraneo у Кастельдефельсі, згідно з цінами на сервісі Booking.com, може сягати понад 13 000 гривень за добу. Мінімальна тривалість проживання — дві ночі.

фото з готелю

Скріншот з сайту готелю Mediterraneo 

При цьому невідомо, у якому саме номері й скільки часу відпочивав народний депутат з України.

Mediterraneo

Колаж з фото готелю Mediterraneo

Готель Vincci Bit, як і попередній заклад, де зупинявся Дубінський, має чотири зірки. Він розташований за десять хвилин ходьби від пляжу Мар-Белла. В описі закладу вказується, що усі номери комфортабельні, а поверхи оформлені "в унікальному стилі за проектами таких графіті-художників, як Алекс Трочут, Маттей Море та Лоренцо Петрантоні".

готель

Колаж з фото готелю Vincci Bit

Вартість однієї ночі для двох осіб у цьому готелі може сягати 27 000 гривень. Інформації про те, у якому саме номері й скільки часу відпочивав Дубінський, також немає.

готель

Скріншот з сайту готелю Mediterraneo 

Обшуки, допити й підозра Дубінському: з чого все почалося

Інформація про те, що Дубінський здійснив закордонний вояж, з'явилася у мережі наприкінці липня. Так, блогер Антон Швець 25 липня опублікував пост про те, що Міністерство охорони здоров’я допомагає Дубінському виїхати за кордон. За його словами, нардеп вивіз батька з тимчасово окупованого Донецька в Україну попри небезпеку через обстріли РФ, щоб пізніше отримати дозвіл на виїзд у Європу.

Довідка Дубінському

Документ з Telegram-каналу Антона Швеця

Сам Дубінський підтвердив, що отримав право на виїзд з України для супроводу батька до нібито іноземної онкологічної клініки.

"У зв'язку зі складним діагнозом та відсутністю можливості для лікування батька в Україні, ми змушені проводити частину аналізів та терапії за кордоном. Для цього ми звернулися до МОЗ з усіма підтверджувальними документами та отримали право виїхати", — написав політик у Telegram.

Олександр Дубінський

Скріншот з Telegram-каналу Антона Швеця

Вже 3 серпня ДБР та СБУ прийшли з обшуком до Дубінського, після чого його викликали на допит. 5 серпня обшуки проводилися у Володимира Колодюка, який є помічником нардепа. Ймовірно, він допомагав Дубінському оформити підробні документи, коли сам депутат перебував за кордоном.

7 серпня Дубінський також прибув на черговий допит. ЗМІ писали, що нардеп намагався ввести слідство в оману, відмовляючись давати відповіді по суті запитань щодо обставин свого перебування за кордоном та підробки документів. Через це і знадобився повторний допит.

Нагадаємо, про те, що нардеп отримав підозру, повідомляв він сам у соцмережах, а також це підтвердили джерела TrueUA у правоохоронних органах. Водночас правоохоронні відомства офіційно відповідну інформацію ще не оприлюднювали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.08.2023 16:39