Фото: Facebook Олександра Дубінського

Дубінському повідомили про підозру

Народному депутату Олександру Дубінському повідомили про підозру у службовому підробленні документів для виїзду за кордон (ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомив сам нардеп, який перебуває під санкціями США, у Telegram. Судячи з відео, яке він записав 9 серпня, політик прибув на допит до Державного бюро розслідувань.

"Вчора до четвертої ранку у мене в офісі проходили обшуки. Вручили підозру", — повідомив він.

Відповідну інформацію підтвердили джерела TrueUA у правоохоронних органах. За даними слідства, нардеп отримав дозвіл залишити Україну під приводом супроводження батька та самостійно покинув країну. Водночас батько Дубінського самостійно, без супроводження сина, виїхав за кордон на день раніше у червні, а у липні повернувся до України. Сам парламентарій повернувся до України лише наприкінці липня, а за час перебування за кордоном відвідав три країни.

Виїзд Дубінського за кордон: що відомо

Блогер Антон Швець 25 липня опублікував пост про те, що Міністерство охорони здоров’я допомагає депутату Александру Дубінському виїхати за кордон. За його словами, нардеп вивіз батька з тимчасово окупованого Донецька в Україну попри небезпеку через обстріли РФ, щоб пізніше отримати дозвіл на виїзд у Європу.

Дубінський2

Документ з Telegram-каналу Антона Швеця

Дубінський відреагував на звинувачення у соцмережах: він підтвердив, що отримав право на виїзд з України для супроводу батька до іноземної онкологічної клініки.

"У зв'язку зі складним діагнозом та відсутністю можливості для лікування батька в Україні, ми змушені проводити частину аналізів та терапії за кордоном. Для цього ми звернулися до МОЗ з усіма підтверджувальними документами та отримали право виїхати", — написав політик у Telegram.

Дубінський

Скріншот з Telegram-каналу Антона Швеця

Наступного дня, 26 липня, з'явились скріншоти з соцмереж жінки, яка, ймовірно, перебуває у романтичних стосунках з Дубінським. На оприлюднених світлинах, які були зроблені у ліжку, добре видно татуювання: схоже тату має на нозі Дубінський. Антон Швець повідомив ім’я дівчини Дубінського — її звати Олена Деккерт.

Нагадаємо, 3 серпня ДБР та СБУ прийшли з обшуком до Дубінського, після цього його викликали на допит. 5 серпня обшуки проводилися у Володимира Колодюка, який є помічником нардепа. Ймовірно, він допомагав Дубінському оформити підробні документи, коли сам депутат перебував за кордоном.

7 серпня Дубінський також прибув на черговий допит. ЗМІ писали, що нардеп намагався ввести слідство в оману, відмовляючись давати відповіді по суті запитань щодо обставин свого перебування за кордоном та підробки документів. Через це і знадобився повторний допит.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.08.2023 12:19