Фото: Вікіпедія

Дубінський прибув на допит у ДБР, — ЗМІ

Народний депутат Олександр Дубінський у п'ятницю, 4 серпня, прибув на допит до Державного бюро розслідувань у Києві.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Зазначається, що нардепа викликали на допит у межах кримінального провадження, яке розслідується за кількома статтями Кримінального кодексу.

Наразі поліція перевіряє обставини, повʼязані з виїздом народного депутата за кордон у період воєнного стану. Зокрема, встановлюється, яким чином депутат виконував свої обовʼязки, перебуваючи за кордоном, підписував документи та інші важливі деталі.

Виїзд Дубінського за кордон: що відомо

Блогер Антон Швець 25 липня опублікував пост про те, що Міністерство охорони здоров’я допомагає депутату Александру Дубінському виїхати за кордон. За його словами, нардеп вивіз батька з тимчасово окупованого Донецька в Україну попри небезпеку через обстріли РФ, щоб пізніше отримати дозвіл на виїзд у Європу.

Дубінський

Документ з Telegram-каналу Антона Швеця

Дубінський відреагував на звинувачення у соцмережах: він підтвердив, що отримав право на виїзд з України для супроводу батька до іноземної онкологічної клініки.

"У зв'язку зі складним діагнозом та відсутністю можливості для лікування батька в Україні, ми змушені проводити частину аналізів та терапії за кордоном. Для цього ми звернулися до МОЗ з усіма підтверджувальними документами та отримали право виїхати", — написав політик у Telegram.

Дубінський

Скріншот з Telegram-каналу Антона Швеця

Наступного дня, 26 липня, з'явились скріншоти з соцмереж жінки, яка, ймовірно, перебуває у романтичних стосунках з Дубінським. На оприлюднених світлинах, які були зроблені у ліжку, добре видно татуювання: схоже тату має на нозі Дубінський. Антон Швець повідомив ім’я дівчини Дубінського — її звати Олена Деккерт.

Нагадаємо, 3 серпня силовики прийшли з обшуком до народного депутата Олександра Дубінського. Слідчі дії проводили працівники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.08.2023 12:30