Фото: Facebook Олександра Дубінського

ДБР проводить обшуки у нардепа Дубінського після скандалу із виїздом за кордон

Вранці 3 серпня силовики прийшли з обшуком до народного депутата, який виїхав за кордон під час війни нібито під приводом супроводження батька на лікування. Слідчі дії проводять працівники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України. 

Про це повідомляє прес-служба ДБР. Силовики не вказують прізвище нардепа, однак, як стало відомо TrueUA із джерел у правоохоронних органах, йдеться саме про Олександра Дубінського.

За даними слідства, нардеп отримав дозвіл залишити Україну під цим приводом та самостійно покинув її межі. Однак батько Дубінського самостійно, без супроводження сина виїхав за кордон, а потім повернувся до України набагато раніше, ніж народний обранець.

Обшуки у Дубінського

Фото: Державне бюро розслідувань

"ДБР з'ясовує, яким чином у період перебування за кордоном нардеп зміг підписувати та направляти офіційні документи, в т.ч. до державних органів, що може свідчити про їх підробку. Досудове розслідування здійснюється за фактами службового підроблення та несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 362 КК України)", — повідомляє Бюро.

обшуки у Дубінського

Фото: Державне бюро розслідувань

Якщо провину нардепа доведуть, йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Виїзд Дубінського за кордон: що відомо

Блогер Антон Швець 25 липня опублікував пост про те, що Міністерство охорони здоров’я допомагає депутату Александру Дубінському виїхати за кордон. За його словами, нардеп вивіз батька з тимчасово окупованого Донецька в Україну попри небезпеку через обстріли РФ, щоб пізніше отримати дозвіл на виїзд у Європу.

Дубінський

Документ з Telegram-каналу Антона Швеця

Дубінський відреагував на звинувачення у соцмережах: він підтвердив, що отримав право на виїзд з України для супроводу батька до іноземної онкологічної клініки.

"У зв'язку зі складним діагнозом та відсутністю можливості для лікування батька в Україні, ми змушені проводити частину аналізів та терапії за кордоном. Для цього ми звернулися до МОЗ з усіма підтверджувальними документами та отримали право виїхати", — написав політик у Telegram.

Дубінський

Скріншот з Telegram-каналу Антона Швеця

Наступного дня, 26 липня, з'явились скріншоти з соцмереж жінки, яка, ймовірно, перебуває у романтичних стосунках з Дубінським. На оприлюднених світлинах, які були зроблені у ліжку, добре видно татуювання: схоже тату має на нозі Дубінський. Антон Швець повідомив ім’я дівчини Дубінського — її звати Олена Деккерт.

Нагадаємо, 24 липня ДБР повідомило нардепу від ОПЗЖ Олександру Пономарьову про підозру у держзраді. Слідство з'ясувало, що він добровільно пішов на співпрацю з агресором. Тепер нардепу загрожує до 15 років тюрми.

Також відомо, що Печерський суд Києва 1 серпня обрав запобіжний захід екс-нардепу від фракції "Опозиційна платформа — За життя" Вадиму Рабіновичу. За клопотанням Державного бюро розслідувань його заочно взяли під варту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.08.2023 11:02