Фото: konkurent.ua

Закріплення частини Херсонщини за РФ: Генштаб впіймав окупантів на брехні

Окупанти розповсюджують неправдиву інформацію щодо закріплення частини Херсонської області за Російською Федерацією. Вони нібито досягли відповідних домовленостей з Україною та країнами Заходу.

Про це заявив речник Генштабу Андрій Ковальов.

За словами військового, у тимчасово окупованій Новій Каховці, Великих Копанях, Скадовську та Голій Пристані Херсонської області загарбники змушують місцевих мешканців отримувати російські паспорти напередодні проведення цих "виборів". Тим, хто не отримає документи до 1 вересня, погрожують конфіскацією майна.

Він наголосив, що окупанти активно проводять заходи з підготовки до цих виборів і формування виборчих комісій. Водночас завезені на ТОТ представники ФСБ РФ перевіряють кандидатів до складу цих виборчих комісій. 

"Крім того, окупанти й представники так званих окупаційних адміністрацій поширюють інформацію серед місцевого населення про те, що нібито на найвищому рівні між Україною, західними партерами та РФ досягнуто домовленостей про залишення тимчасово окупованих територій Херсонської області, які перебувають під російською окупацією. Такою брехнею окупанти намагаються змусити українців на окупованих територіях прийти на так звані вибори", — додав Ковальов.

Що передбачає українська Формула миру

Відомо, що вперше світ почув українську Формулу миру на Всесвітньому економічному форумі у Давосі у січні цього року. Там її презентувала перша леді України Олена Зеленська. Тоді вона закликала світ об'єднатися проти російської агресії.

Українська Формула миру передбачає 10 пунктів:

  1. Радіаційна та ядерна безпека.
  2. Продовольча безпека.
  3. Енергетична безпека.
  4. Звільнення всіх полонених і депортованих.
  5. Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.
  6. Виведення російських військ і припинення бойових дій.
  7. Повернення справедливості.
  8. Протидія екоциду.
  9. Недопущення ескалації.
  10. Фіксація закінчення війни.

Нагадаємо, раніше президент Зеленський заявив, що Україна готова вести переговори щодо завершення війни на основі його "формули миру". Керівництво держави ігноруватиме угоди, які змушуватимуть йти на обмін нашої території.

Раніше Володимир Зеленський прокоментував пропозиції віддати територію України, обмінявши її на мир та членство в НАТО. Він наголосив, що наша держава готова обміняти російський Бєлгород на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 11:26