Фото: Нацполіція

Закупили модульні укриття зі збитками у 5,4 млн грн: посадовиця міськради та підрядник отримали підозри

У Дніпропетровській області виконувачка обов’язки начальника відділу освіти однієї із міськрад та власник товариства-підрядника отримали підозри. Їх звинувачують у розкраданні 5,4 мільйона гривень на закупівлі укриттів для школярів.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Правоохоронці встановили, що у 2023 році відділ освіти однієї з міськрад області проводив тендер з закупівлі модульних укриттів цивільного захисту для закладів освіти. З підприємством-переможцем, єдиним учасником конкурсу, уклали договори на їх поставку. Надалі підписали акти приймання-передачі та перерахували підрядникові кошти.

На Дніпропетровщині посадовицю підозрюють у розкраданні 5 мільйонів на укриттях для школярів

Фото: Нацполіція

Проте вартість поставлених укриттів була значно вище ринкової. До того вони не відповідали встановленим вимогам та надійшли у неповній комплектації. Через це місцевому бюджету було завдано збитків на суму 5,4 мільйона гривень.

Водночас у Дніпропетровській обласній прокуратурі уточнили, що до злочинної схеми посадовиця міськради залучила знайомого — мешканця Дніпра. Він підшукав підконтрольне ТОВ, якому підозрювана забезпечила перемогу у тендері. 

На Дніпропетровщині посадовицю підозрюють у розкраданні 5 мільйонів на укриттях для школярів

Фото: Нацполіція

Поліцейські провели обшуки за місцями роботи фігурантів та вилучили документацію, а також чорнові записи. Зловмисника оголошено підозри. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад. 

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили співробітника Роздільнянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області. Він за 7 тисяч доларів США обіцяв допомогти ухилянтам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.02.2024 20:08