Фото ілюстративне. Джерело: Ukrainian Military Pages

Закупівля боєприпасів для України: Данія виділяє понад $14 млн

Данія профінансує на понад 14 мільйонів доларів програму закупівлі боєприпасів для бійців Збройних сил України. Очікується, що снаряди будуть доставлені протягом 2024 року.

Про це повідомляє Sky News. Це відбудеться в межах спільної програми країн Євросоюзу.

"Міністерство оборони Данії повідомило, що Данія внесе 14 мільйонів доларів на спільне європейське замовлення боєприпасів за схемою допомоги Україні від ЄС", — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що сім країн ЄС замовили 155-мм артилерійські снаряди для України та поповнення вичерпаних власних запасів.

"Після скасування минулого року оборонного резервування ЄС у Данії з'явилася можливість повноцінно брати участь у європейській оборонній співпраці", — сказав міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Данія збільшить військову допомогу Україні. Зокрема, надасть 30 танків Leopard 1 і 15 — Т-72. В міністерстві оборони Данії анонсували надання Україні нового пакета військової допомоги на суму 833 мільйони доларів, який включатиме танки, БМП, зенітні установки та боєприпаси. Це найбільша фінансова допомога від держави за весь час повномасштабного вторгнення.

Усю суму розподілили на три етапи: 617 мільйонів доларів цього року, 209 мільйонів — 2024 року та сім мільйонів — 2025 року. Відповідний пакет стане 12 і найбільшим, що передала Данія від 24 лютого 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2023 19:44