Фото: Офіс президента

Залужний показав роботу далекобійних ракет ATACMS по російських цілях: ефектне відео

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний висловив подяку воїнам та союзникам за ефективну роботу у тилу російських загарбників. Раніше по тимчасово окупованих Бердянську та Луганську прилетіли американські ракети ATACMS.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram головнокомандувача ЗСУ.

"ATACMS. Робота наших воїнів. Дякую вам за службу! Дякую партнерам за підтримку. Разом — до перемоги", — йдеться у повідомленні Залужного.

Раніше повідомлялось, що українські військові вдарили ракетами ATACMS по російських військах. Це стало першим випадком, коли надана США зброя була використана під час війни в Україні.

Згодом ЗМІ назвали головну мету Вашингтона, таємно відправивши Україні ракети ATACMS. Вони наголосили, що росіяни знають про радіус дії ракет, і США були стурбовані тим, що вони перенесуть обладнання та зброю за межі досяжності, перш ніж ракети зможуть бути використані.

Своєю чергою медіаплатформа Noelreports у соцмережі X оприлюднила фото уламків ракет, якими ЗСУ вгатили по двох аеродромах в окупованих Росією Луганську й Бердянську. Джерело вказало, що це, вірогідно, тип "MGM-140A ATACMS Block I, M39 (A1)".

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден ще у вересні дав згоду на відправку ракет дальнього радіуса дії ATACMS в Україну. Рішення було ухвалено до візиту до США українського лідера Володимира Зеленського, який відбувся 19 вересня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2023 21:58