Фото: CinCAFU

Залужний провів підсумкову розмову з генералом Міллі: що обговорювали

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у вівторок, 26 вересня, провів підсумкову телефонну розмову з генералом Марком Міллі. Це остання розмова лідерів, адже американський генерал цього тижня йде з посади.

Про це Залужний повідомив у Telegram.

Варто зауважити, що Участь в розмові також брав наступник Міллі — американський генерал Чарльз Браун. Він незабаром очолить Обʼєднаний комітет начальників штабів США.

"Домовилися продовжувати роботу задля посилення Збройних Сил України в боротьбі з російською агресією. Обговорили з партнерами ситуацію на фронті. Поінформував про перебіг оборонних та наступальних операцій. Обстановка контрольована. Наші воїни не допустили втрати жодної позиції. На деяких напрямках, незважаючи на шалений опір противника, продовжуємо рухатися вперед", — розповів Головнокомандувач ЗСУ.

Залужний проінформував співрозмовників про основні потреби української армії, серед яких — засоби протиповітряної оборони, артилерія та боєприпаси.

Нагадаємо, раніше США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму 325 мільйона доларів. У Білому домі зазначили, що він має надати нового імпульсу контрнаступу ЗСУ й допоможе зміцнити протиповітряну оборону України проти повітряних ударів з боку Росії зараз і взимку. До пакета допомоги увійшла друга партія касетних боєприпасів для 155-міліметрової артилерії, а також системи ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger. Повний перелік озброєння, яке передають Україні США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2023 20:30