Фото: president.gov.ua

Залужний провів розмову з американським генералом: з'явились подробиці

У понеділок, 1 травня, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів чергову телефонну розмову з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Вони обговорили ситуацію на фронті та постачання зброї для України.

Відповідна заява з'явилась у Telegram головнокомандувача ЗСУ.

"Детально поінформував про обстановку на усіх ділянках фронту. Ситуація важка, але контрольована. Найзапекліші бої тривають у Бахмуті, Авдіївці та Мар’їнці, де ворог продовжує зосереджувати свої зусилля на веденні наступальних дій", — написав Залужний.

Він також розповів Міллі про ракетні удари стратегічної авіації РФ та щоденні бомбардування цивільних об’єктів керованими авіабомбами у прифронтовій зоні. Залужний також наголосив на необхідності посилення можливостей системи протиповітряної оборони.

"Окремо зупинився на темі укомплектування наших підрозділів та важливості своєчасного постачання Україні озброєння, військової техніки та боєприпасів у достатній кількості.Дякую генералу Міллі за допомогу. Продовжуємо координувати зусилля у боротьбі з російським агресором", — додав головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, 1 травня президент Володимир Зеленський опублікував традиційне відеозвернення за підсумками 432 дня повномасштабної війни в Україні. Очільник держави розповів про проведення наради з найвищим керівництвом країни, а також про ситуацію на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.05.2023 22:27